LUGUS

Talentgericht organiseren. Gegarandeerd resultaat.

Met concrete producten en betrokken adviseurs brengen wij de ambitie van mensen en bedrijven duurzaam bij elkaar!

Contact

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van talentgericht werken voor jouw organisatie? Laat je naam en telefoonnummer hier achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Algemeen nummer LUGUS = 085-0487138

Algemeen mailadres info@lugus.nl

Gegarandeerd resultaat.

Voorafgaande aan ons traject beschrijven we samen de gewenste resultaten. Houden we ons allemaal aan het plan, dan zijn deze resultaten gegarandeerd! Bekijk hieronder de resultaatgebieden.

Onze waarden vormen de meetlat voor ons handelen:

Gezien worden

Inzicht in talenten, eigenschappen, drijfveren en groeikansen is niet voorbehouden aan het management, maar voor iedereen beschikbaar: van dislect tot directeur, van monteur tot manager. Iedereen wordt gezien om wie hij of zij is, of het nu in het DNA is opgeslagen of door ervaring of opleiding verkregen. Niemand uitgezonderd.

In balans

De mens staat aan de ene kant van de balans, de doelen van de organisatie of het team aan de andere kant. Soms vraagt het één meer aandacht, maar de kracht zit in de balans. Teveel aandacht voor de mens en de doelen raken uit zicht. Hetzelfde geldt andersom ook: teveel aandacht voor de resultaten en de mens raakt uit beeld. Wij bewaken de balans.

Xander Beetsma

Adviseur en oprichter Lugus

Xander Beetsma

Adviseur LUGUS

Duidelijkheid vooraf. Gegarandeerd.

LUGUS staat voor duidelijkheid over de resultaten van talentgericht organiseren en wat in termen van tijd en geld nodig is om daar te komen.

In alle gevallen gaat LUGUS voor duidelijkheid vooraf over het traject, de doorlooptijd, kosten en rolverdeling. We dagen daarmee niet alleen uw organisatie, maar ook onszelf uit om met volle inzet en betrokkenheid aan de slag te gaan.

Activiteiten zoals de Talent-APK staan op de menukaart en kunnen naar behoefte in het winkelmandje geklikt worden. Voor andere activiteiten is het misschien nodig om even kort in uw organisatie rond te kijken om een taakstelling neer te kunnen zetten. Die korte blik naar binnen maakt dat we ook rekening kunnen houden met de aanwezige capaciteiten. Wat uw organisatie zelf kan doen, hoeft namelijk niet door de adviseur van LUGUS gedaan te worden. Dat scheelt weer.

Vragen. Worden antwoorden.

Heb je een vraag? Daar maken we graag een antwoord van! Ontdek de veel gegeven antwoorden. Staat jouw antwoord er niet bij? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat jouw vraag- een uitroepteken wordt!

De talentintake maakt duidelijk wat er speelt. Zowel de positieve zaken als de dingen waar medewerkers ontevreden mee zijn. Bij onvrede was het risico van vertrek al aanwezig. Het wordt nu alleen bespreekbaar gemaakt. De talentintake biedt de kans om afspraken te maken om ontevreden medewerkers juist voor jouw organisatie te behouden.

Goed gereedschap heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven werken. Als je dit niet doet, dan valt het uit. En uitval kost altijd meer dan preventief onderhoud. Wat voor machines geldt, geldt zeker ook voor jouw medewerkers. Door nu te investeren in ontwikkelgesprekken, voorkom je uitval op langere termijn. Veel CAO’s hebben een persoonlijk ontwikkelbudget dat ingezet kan worden.

De ervaring leert dat medewerkers het graag hebben over de mogelijkheden om zich te ontwikkelen, maar dat hun betrokkenheid wel staat of valt bij het nakomen van afspraken. Argwaan ligt op de loer als er wel gesprekken gevoerd zijn, maar er niets gedaan is met de inzichten en afspraken. Als er signalen zijn dat medewerkers niet mee willen werken, dan zegt dat vooral iets over hoe in het verleden met dit soort gesprekken is omgegaan.

Dat is één van de betere uitkomsten van een talentintake. Dat betekent namelijk dat iemand van meer waarde kan zijn dan nu het geval is. Meer verantwoordelijkheid kan pakken. Het is dan wel aan jouw organisatie om te kijken waar deze extra kwaliteiten het beste tot hun recht komen. Als je dat lukt, dan motiveert dat jouw medewerker enorm en wordt jouw organisatie als geheel beter.

Dit is een heel terechte vraag. Ontwikkelgesprekken zijn namelijk geen boxje dat je als management kan afvinken, maar vraagt om begeleiding en opvolging. Als iedereen nu op zijn tenen loopt om alle ballen in de lucht te houden, dan moet je het daar eerst over hebben. Er moet namelijk ruimte zijn om even gas terug te nemen. In een gezonde organisatie is die ruimte er.

Resultaat. Duidelijkheid

De structuur en samenhang in de instrumenten van talentgericht organiseren geven duidelijkheid. Je hoeft niet te raden naar wat een ander belangrijk vindt of welke talenten in een functie het succes bepalen. Door alle puzzelstukjes van talentgericht organiseren in te vullen ontstaat een helder en duidelijk geheel.

Resultaat. Match

Of je er nu al werkt of in een sollicitatie zit, de kans dat je slaagt is groter als je matcht met de plek waar je terecht komt. Die match zit op het aanspreken van jouw talenten, maar ook op de waarden die jij belangrijk vindt in je werk. Met de bouwstenen van talentgericht organiseren is de match sterker dan ooit.

Resultaat. Plezier

Als je erkend wordt om wie je bent en wat je in te brengen hebt, dan is de stap naar plezier op je werkplek snel gemaakt. Je hoeft niet meer te vechten voor je plekje of om gehoord te worden, maar je vindt je natuurlijke plek in je team en je organisatie. Iedereen wordt daar blij van.

Resultaat. Productiviteit

Als je werk doet dat een beroep doet op jouw toptalenten, dan hoef je daar geen moeite voor te doen. Het ligt in je natuur, dus het gaat je makkelijk af. Het gaat als vanzelf. Je bent dan per definitie productiever dan iemand die het uit zijn tenen moet halen om de klus te klaren. Dan ligt uitstelgedrag op de loer, terwijl het beroep op jouw toptalenten actiegedrag oplevert.

Resultaat. Aantrekkelijke werkgever.

Veel werkgevers willen het zijn, maar slechts weinigen kunnen dat ook echt hard maken; een aantrekkelijke werkgever. Als jij als werkgever duidelijk kunt maken dat de randvoorwaarden voor iedereen kloppen, dan is dat de beste reclame voor jouw slogan om aantrekkelijk werkgever te zijn. Het blijft immers niet bij woorden!

Resultaat. Minder ziekteverzuim.

Mensen die zich gewaardeerd weten en die in hun werkplek een veilige omgeving vinden om zich te ontwikkelen, zitten beter in hun vel. Organisaties die dit echt in de praktijk weten te brengen hebben lagere verzuimpercentages dan hun collega’s. Dit is een voorbeeld van de directe kosten die vermeden kunnen worden met talentgericht organiseren.

Resultaat.
Heldere verwachtingen.

Met talentgericht organiseren worden verwachtingen tastbaar gemaakt. Wat verwacht jij van je medewerkers? En wat verwachten zij van jou? Welke acties kunnen jullie samen bedenken om deze verwachtingen waar te maken? Dit zijn logische gevolgen van talentgericht organiseren.

Resultaat. Verloop.

Verloop komt vaak in een negatieve context ter sprake. Het staat voor het aantal mensen waarvan je als werkgever dit jaar afscheid hebt genomen. Ze zijn vertrokken en dragen niet meer bij. In onze beleving staat verloop voor alle verplaatsingen van de medewerkers. Het doel is om mensen te laten groeien en dat betekent als vanzelf dat ze binnen je organisatie gaan “verlopen”. En als dan blijkt dat wat zij nodig hebben in hun ontwikkeling niet door jou geboden kan worden, dan is het afscheid erkenning van succes in plaats van verlies.

1 €

De basis voor talentgericht organiseren is de talentintake, het ontwikkelgesprek en de solide opvolging daarvan. De complete planning en begeleiding van deze cyclus kun je volledig aan LUGUS uit handen geven voor een bedrag van €1 per medewerker per dag. Jouw organisatie biedt op die manier voor langere tijd waardevolle aandacht aan haar medewerkers. Vraag gerust naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

Let op.

Add Your Heading Text Here

Dit wordt een essentiële pagina waarop we de inhoud van de matrix willen gaan verwerken. Dat zien we als een volgende stap.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ook content voor deze pagina:
– testwerk geeft inzicht in trends in
tevredenheid.
– Medewerkers; De barometer van de
tevredenheid bepaalt de aard van de
veranderingen.
– Leidinggevenden; Opleiding en training kan
gericht ingezet worden op wat de leiding
verwacht.
– Betrouwbaarheid is vanzelfsprekend,
betrokkenheid geeft aan dat we
verantwoordelijkheid nemen voor het
proces.
– Het gaat niet alleen om bedrijven, maar om
elk type organisatie. Daarom de ambitie van
“mensen en organisaties”.